55è concurs d’habilitat de gossos d’atura de la Vall de Ribes

El concurs més antic de tot l’Estat espanyol.

El pròxim diumenge 3 de setembre de 2017 al camp d’esports municipal de Ribes de Freser se celebrarà el 55è concurs d’habilitat de gossos d’atura, l’edició de comptarà amb la presència i participació de pastors d’arreu i hi haurà un espai per parades. L’esdeveniment és organitzat per l’Associació de concurs de gossos d’atura de la Vall de Ribes.

El certamen és possible pel suport de la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya, el Consell comarcal del Ripollès, l’Ajuntament de Campelles, Mascotes Plujà, la Federació de concursos d’atura dels Països catalans, entre d’altres.

En motiu del concurs, el dia abans, dissabte 2 de setembre de 2017 a les 7 de la tarda es projectarà el film Transhumants: una visió fronterera de dos pastors a principis del segle XXI al Cinema Catalunya de Ribes de Freser.

TRANSHUMANTS. 55è concurs de gossos d'atura de Ribes de Freser. 2017El cineclub dels Amics del cinema de la Vall de Ribes col·labora també amb l’Associació de concurs de gossos d’atura de la Vall de Ribes amb l’organització d’aquesta projecció del Catàleg de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya, promoguda per la Federació catalana de cineclubs. Acte seguit es realitzarà la Cata de formatges d’ovella Idiazábal a càrrec de José Maria Ustarroz.

Dir: Elisabet Nadal Subirà, Marcelo Cugliari. Binaced – Durro. Catalunya. DVD. 2005. 73 min.

Sinopsi:

El trasllat de centenars o milers de caps de bestiar des de la plana a la muntanya o viceversa és una activitat mil·lenària que continua vigent en l’actualitat. El documental ressegueix una d’aquestes rutes junt amb els seus protagonistes, amb una mirada propera que defuig qualsevol besllum de romanticisme o idealització. Amb tota la seva duresa, però també amb moments d’una gran bellesa plàstica i vivencial, antropòloga i pastor mantenen un intercanvi de punts de vista alhora curiós i enriquidor.
El documental es promogut per la Federació catalana de cineclubs.

 

Resultat 55è concurs gossos d’atura de Ribes de Freser.
3 de setembre de 2017

 

Posició
Pastor/a
Gos
Punts
1r
Hilari Novillo
Witney
168 (6 + 4,09)
2n
Juli Bayot
Gandalf
168 (4,25 + 6)
3r
Antonio Alustiza
Jai
161
4t
J.Mª Pleguezuelos
King
155
Ismael Boia
Nejka
153
Marlene Lefèvre
Pech
98
Beneito
Daina
98
Paul da Silva
Scotx
97.5
Mercè Ribot
Berger
94.5
10è
Miquel Adrover
Xeco
67.5
11è
Eloi Flaujat
Otzo
67
12è
André Colobert
Milka
64
J.Mª Bos
Cuca
Desqualificat
Valentina Muñoz
Roqui
Desqualificada