Al novembre, Ribes de Freser se suma al Som Cultura amb una passejada per l’entorn i un joc de preguntes en línia

El diumenge 29 de novembre, l’Ajuntament proposarà un recorregut per diferents indrets del poble a la recerca de nans, fonts, rius i estiuejants a càrrec de Ruris Amatores i el dimarts 24 de novembre, impulsarà una activitat virtual en homenatge als 100 anys de l’arribada del tren al municipi

Al Pirineu de Girona, el mes de novembre és sinònim d’experiències culturals divertides i enriquidores. El pròxim diumenge 29 de novembre, a les 11.30 hores, l’Ajuntament de Ribes de Freser organitzarà, en el marc del festival Som Cultura, la visita guiada ‘Fonts, homes, dones, estiuejants i nans al Pirineu, en un passeig per Ribes de Freser’ de la mà de Ruris Amatores.

Descobreix les tradicions i llegendes ribatanes!

L’activitat consistirà en recórrer diferents espais del municipi tot descobrint en cadascun d’ells una època històrica o una llegenda. “La iniciativa Som Cultura és una gran oportunitat per reivindicar el nostre patrimoni i posar en valor les nostres tradicions i llegendes. La Vall de Ribes disposa alhora de recursos culturals i turístics”, explica l’alcaldessa de Ribes i presidenta de la comissió de turisme de la Vall de Ribes, Mònica Santjaume.

A causa de l’actual situació sanitària derivada de la pandèmia de la Covid-19 i d’acord amb les darreres mesures establertes per les autoritats sanitàries, l’activitat es portarà a terme seguint un estricte protocol de prevenció i seguretat.

Per a participar-hi, cal reservar prèviament a l’Oficina de Turisme de la Vall de Ribes trucant al 972 72 77 28 o enviant un correu a turisme@vallderibes.cat. Places limitades.

 

Participa en el joc dels 100 anys de l’arribada del tren a Ribes!

Així mateix, en el marc del festival Som Cultura, el pròxim dimarts 24 de novembre, de 9 a 21 hores, l’Ajuntament de Ribes de Freser impulsarà una activitat virtual en homenatge als 100 anys de l’arribada del tren al municipi, que s’havia de celebrar amb diversitat d’actes al llarg d’aquest any 2020 i que s’ha vist afectat per la pandèmia. La proposta es plantejarà en format joc de preguntes i consistirà en posar a prova els coneixements històrics i tecnològics dels participants sobre aquesta efemèride centenària en el poble.

L’activitat forma part d’un seguit d’actes d’homenatge al centenari de l’arribada del tren al municipi com la taula rodona realitzada l’hivern passat, la inauguració de l’exposició i la creació d’un llibre a finals d’aquest any 2020.

 

Què és SOM Cultura?

Organitzat pel Club de Cultura i Identitat del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, el festival Som Cultura enceta la seva cinquena edició amb una setantena de propostes culturals, patrimonials i artístiques a municipis de les comarques gironines. Enguany, el festival presenta una programació híbrida que combina les activitats presencials i a distància amb l’objectiu d’assegurar la celebració de l’esdeveniment sigui quina sigui la situació sanitària del territori durant el novembre, i explorar noves fórmules digitals per difondre l’oferta cultural gironina.

La iniciativa Som Cultura pretén estimular l’interès i el consum cultural tant dels habitants locals com dels visitants; donar a conèixer nous productes mitjançant noves fórmules i llenguatges; sorprendre amb propostes culturals innovadores, i, en definitiva, reivindicar el patrimoni monumental, artístic i tradicional de les comarques gironines.