Declaracions de l’alcaldessa Mònica Santjaume arran les noves mesures al Ripollès

Ahir al vespre, la Generalitat de Catalunya va anunciar el confinament perimetral del Ripollès i el tancament de la restauració, la cultura i l’esport. Aquest matí, Mònica Santjaume, alcaldessa de Ribes De Freser, ha fet unes declaracions a TVRipollès destacant que:

– Les mesures han estat aprovades de forma improvisada, precipitada i sense consultar ni informar ni l’administració ni els sectors afectats. Aquesta manca de previsió i d’informació provocarà grans pèrdues econòmiques entre hotelers, restauradors i comerciants de la comarca, que ja ho tenien tot preparat per a la campanya de Nadal.
– Els comerciants, restauradors i hotelers s’han esforçat en tot moment per adaptar-se a les restriccions decretades al llarg de la pandèmia, demostrant seny, responsabilitat i sacrifici. No es mereixen aquest tracte, que voreja la deslleialtat.
– L’Ajuntament de Ribes De Freser continuarà al costat dels comerços, els restauradors i els hotelers, lluitant perquè rebin totes les ajudes i compensacions que mereixen.
– La salut ha de ser sempre el més gran dels nostres valors, però no a qualsevol preu. La gestió d’aquestes restriccions ens aboca a un desconcert i a una impossibilitat de supervivència econòmica, en una temporada cabdal per el sector.
– Apel·lem a la responsabilitat individual de tots i totes per continuar seguint les indicacions de les autoritats sanitàries i frenar la transmissió de la Covid-19 a la comarca.

Es poden veure les declaracions de l’alcaldessa en aquest enllaç.