Els Bastions

ELS BASTIONS 2018Les condicions de neu afecten en el traçat de ELS BASTIONS SKYRACES 2018.

Com ja va sent tradicional, Ribes de Freser  acollirà el proper 2 de juny la vuitena edició de Els Bastions 2018, mantenint les 4 modalitats de

participació: Ultra, Trail, Marathon i Short. Una vegada acabades les prospeccions del recorregut, dutes a terme els darrers dies, l’organització de Els Bastions 2018 ha decidit modificar el traçat de la Ultra, Trail i Marathon per tal d’evitar algunes de les zones més altes de la prova amb una gran acumulació de neu.

La decisió es pren després de valorar l’estat del circuit de la cursa i dels diferents accessos a punts d’evacuació i avituallaments. Aquest fet provoca canvis en el traçat, així evitant colls i pics que presenten grans cornises amb acumulació de neu i amb risc moderat d’allaus de fusió, prioritzant la seguretat dels participants.

El traçat final de la Ultra i de la Trail passa per zones d’alta muntanya sense perill, però encara amb grans congestes de neu (entre 10/40 centímetres de neu primavera). Tot i així, no es trepitja cap zona amb neu glaçada, fet que no requereix grampons.

Des de l’organització, s’afegeix a més a més del material obligatori A i B (http://www.elsbastions.com/pdfs/Reglamento-cat.pdf) per a tots els corredors, l’ús de polaines i pantalons/malles llargs (poden ser curts si combinats amb mitjons cobreixen totalment les cames) pels participants de la Ultra i Trail.

També es recomana: calçat impermeables, mitjons de teixit tèrmic, roba de recanvi (pantalons, mitjons i bambes) a la bossa de Núria.

Aquestes modificacions es poden veure afectades en funció de les previsions meteorològiques dels propers dies i del mateix dia de la prova.

S’anirà informant de les novetats i estat de la muntanya, a través del web, xarxes socials i via mail.

Tot l’equip de Els Bastions posarà tots els seus esforços per tal de mantenir l’esperit de cursa d’alta muntanya propi de Bastions, malgrat les inclemències meteorològiques del

moment.