Els Bastions

Aquest dissabte torna l’Energia Nufri Els Bastions® by Grifone, amb tres distàncies a la Vall de Ribes i rècord de participants 1.500 corredors i corredores competiran i gaudiran d’uns recorreguts renovats i tota l’espectacularitat d’un dels territoris més valorats per a la pràctica de les curses per muntanya.

Aquest dissabte, 5 de juny, torna a Ribes de Freser una de les proves més estimades i emblemàtiques del Pirineu català: l’Energia Nufri Els Bastions® by Grifone. I ho fa deu anys després del seu naixement, un cop superada l’aturada de la pandèmia, amb novetats rellevants i amb rècord de participants, amb 1.500 corredors i corredores.
 
Entre les novetats destaquen precisament la incorporació a l’esdeveniment de nous aliats, Energia Nufri com a patrocinador principal i Grifone com a segon sponsor, present en aquesta prova com a les Peaks Ultra Series, nascudes aquest any. També hi ha relleu a l’organització ja que, després que l’any passat s’anunciés la fi dels Bastions®, Ocisport Serveis Esportius, amb dues dècades d’experiència en el sector de la competició outdoor de primer nivell, n’ha pres el relleu. I també hi ha canvis en els recorreguts proposats, tant pel que fa a la denominació com als traçats.
 
Els Bastions® 2021 continua tenint Ribes de Freser com a epicentre i els participants competiran en tres distàncies: l’Ultra de 71 Km i 4.700 m+, coronant el Puigmal, la resta de cims de l’Olla de Núria i també el Balandrau, endinsant-se en els boscos de Campelles, Planoles i Pardines i transitant pel Camí dels Enginyers com a passos més rellevants; la Marathon de 51 Km i 2.900 m+, passarà per punts emblemàtics com el Collet de les Barraques, Fontalba, el santuari de Núria, el Pic de l’Àliga, Coma de Vaca i el Camí dels Enginyers, coronant el Balandrau com a sostre de la cursa; i, finalment, la Trail, amb els seus 21 Km i 1.400 m+, planteja un traçat de corriols i boscos per l’entorn de Campelles i Planoles, ascendint al Collet de les Barraques com a punt més alt.

L’esdeveniment comptarà amb tots els protocols vigents relatius a la prevenció davant la covid-19 i tota la informació es pot trobar a www.elsbastions.com.

+Info: http://events.ocisport.net/ca/els-bastions-176/news/

RECOLLIDA DE DORSALS:
Divendres, 4 de juny de 17 h a 21 h recollida de dorsals pavelló municipal de la Ultra, marathon i trail. 20h briefing on line.
Dissabte, 5 de juny de 6 h a 10:30 h recollida de dorsals pavelló municipal de marathon i trail. Sortides curses i cerimònies podis al llarg del dia.