Fira bestiar

FIRA DEL BESTIAR 07102017El dissabte 7 d’octubre es durà a terme la XXXIII edició de la fira del Bestiar de la Vall de Ribes. La fira es caracteritza per tenir un programa tradicional emblemàtic des de fa molts anys i consisteix amb el típic esmorzar de vedella, popular i obert a tothom a la plaça del pavelló. Al migdia es realitzar la recepció oficial amb les autoritats convidades a nivell nacional, provincial i comarcal i es finalitza l’acte amb l’entrega de premis cap al migdia. Abans però els jutges del concurs realitzaran una explicació comentada de la vaca guanyadora.

L’Essència de la fira que es celebra juntament amb la Fira Pirinenca de la Vall de Ribes és per què s’apleguen unes 40 ramaderies del Ripollès i altres comarques veïnes per exposar i vendre el seu bestiar. En total hi ha uns 50 corrals amb un centenar de caps de bestiar aproximadament. El motiu pel qual es promociona i es continua amb aquesta trobada ramadera és per què es tracta d’una Fira de bestiar d’aptitud càrnia de les més important de Catalunya, tant en número de participants com amb el número de bestiar exposat, on la bruna dels Pirineus és present gairebé en el 80% de les parades de demostració i venda. També per què s’aconsegueix reunir professionals del sector ramader, tractants i tot tipus de gent que cada cop més busca productes de qualitat, fet que permet que es tracti d’un certamen anualment més conegut i visitat per gent d’arreu.

L’Objectiu de la fira és explotar-la turísticament ja que consisteix en una activitat tradicional del sector ramader. Per aconseguir-ho des de fa uns anys s’intenta dinamitzar-la amb activitats de dinamització infantil i sobretot de caire familiar davant de la creixent demanda d’aquest tipus de turisme. També es busca professionalitzar-la a nivell de la mostra artesana potenciant els productes de proximitat i ecològics per tal d’enfortir el sector primari i agroalimentari. En aquest sentit, es dona resposta el tipus d’activitats firals que es pretenen consolidar a Ribes, des de l’especialització i la diferenciació dels productes exposats en aquestes per tal de poder oferir fires temàtiques per públics diversos i familiars.

Enguany la fira apart de l’exposició de bestiar i la mostra artesana, hi haurà un inflable i un espectacle pels nens i la food truck “la tartana” amb productes del Ripollès.