Fira mercat de muntanya i neu

L’ajuntament de Ribes de Freser juntament amb el Col·lectiu d’Artesans de la Vall de Ribes organitzen enguany la 5a fira mercat de muntanya i neu de la Vall de Ribes el proper diumenge dia 7 de desembre a Ribes de Freser amb un programa dirigit a diferents públics i basat amb la mostra artesana, expositors de material i serveis.

La fira és un aparador bàsicament de les empreses de Ribes i la Vall que es dediquen a la muntanya i a l’esquí. Vall de Núria realitzarà també dues activitats de raquetes de neu. El dissabte 6 de desembre al matí es durà a terme el “bateig de raquetes” una activitat d’iniciació a les raquetes i que cal contractar-ho mitjançant la web per un preu de 26,50€ (inclou cremallera, lloguer de raquetes i guiatge); a la nit es farà “raquetes de lluna plena”, una excursió nocturna amb raquetes que inclou el cremallera, guiatge i sopar l’hotel Vall de Núria (tren amb especial baixada) i amb el preu de 35,65€.

Els Bombers voluntaris de Ribes de Freser han organitzat l’exposició sobre “la maternitat d’Elna” i que es podrà visitar els caps de setmana del 6,7,8, 13,14, 20 i 21 de 12h a 14h i de 18h a 20h a la sala d’exposicions del Casal de Cultura. Aquesta exposició pertany a l’entitat Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya.

El muntanyenc i fotògraf Pep Hubach col·laborarà amb una projecció non-stop durant tot el diumenge al hall de la sala d’exposicions del Casal de cultura sobre les curses i sortides als cims més alts de les 7 Valls i sobre una experiència a Noruega l’hivern passat.

El restaurant Anna de Ventolà i l’Hotel Prats membres de l’associació gastronòmica Els Fogons de la Vall de Ribes durant els dies del pont faran “la sopa de neu” com a menú temàtic dins el marc de la fira.

Oxineu farà una jornada de portes obertes del rocòdrom que es troba instal·lat a l’entrada de Ribes en el pàrquing de sota el pont del cremallera. I pels més menuts a la plaça on s’ubicarà les parades hi haurà un inflable d’esquí durant tot el dia.

La mostra artesana que complementa la fira hi hauran parades del col·lectiu d’artesans de la Vall de Ribes, de la Unió de botiguers de Ribes i alguna relacionada a l’hivern i el nadal.

Per concloure, cal dir que amb aquesta nova activitat firal pretén aconseguir una gran festa de la muntanya on diverses entitats i empreses del sector hi tinguin un paper essencial a fi de recuperar una jornada esportiva per la seva ubicació, entorn paisatgístic i tradició excursionista dins de la Vall de Ribes sobretot en uns dies marcats per l’obertura de les estacions d’esquí i l’inici de dies festius per altres. L’objectiu bàsicament és que la fira sigui un reclam dels serveis esportius que es realitzen en el territori i comarca demostrant el millor que saben fer i que la gent els pugui practicar i conèixer perfectament.