Noves mesures per a aturar l’increment de casos de Covid-19

El Departament de Salut de la Generalitat ha anunciat el tancament de bars i restaurants, la reducció de l’aforament del comerç al 30% i la prohibició d’accedir a parcs i jardins al vespre

La Generalitat de Catalunya ha anunciat noves restriccions per intentar aplanar la corba de contagis de Covid-19 davant d’un fort increment de casos detectats al territori. Les noves mesures que entraran en vigor aquesta nit s’allargaran, com a mínim, durant els pròxims 15 dies. Una de les restriccions més doloroses ha estat el tancament de bars i restaurants, que només podran preparar comandes per emportar amb cita prèvia o fer lliuraments a domicili.

Pel que fa als comerços i mercats ambulants, es redueixen els aforaments al 30% i es demana respectar la distància mínima de seguretat d’1,5 metres entre els clients. Els serveis de bellesa que impliquen un contacte físic (tret que siguin serveis mèdics) es tancaran, excepte les perruqueries que sí podran obrir. També, se suspenen congressos, convencions i fires comercials.

Així mateix, la Generalitat de Catalunya ha anunciat que només es podrà fer ús dels parcs infantils i jardins fins a les 20 hores. Pel que fa a les activitats culturals, hauran de limitar l’horari fins a les 23 hores, reduir l’aforament al 50% i l’assistència a concerts i espectacles sempre haurà de ser amb reserva prèvia i seients preassignats. També, se suspendran les competicions esportives no professionals i els gimnasos podran obrir reduint el seu aforament al 50%. Pel que fa a l’ensenyament, es demana impartir la docència teòrica en format virtual a les universitats i es mantenen obertes escoles, instituts, llars d’infants i activitats extraescolars.

Per últim, la Generalitat de Catalunya ha recordat que les trobades han de ser de com a màxim sis persones, tant en l’àmbit públic com privat, i ha demanat que es mantinguin amb els grups habituals de convivència. També, ha recomanat limitar en la mesura del possible els desplaçaments innecessaris.

Des de l’Ajuntament de Ribes de Freser, es demana als veïns i les veïnes extremar les precaucions i respectar en tot moment les noves mesures anunciades per aconseguir fer front a la pandèmia i intentar que les restriccions afectin el menor temps possible sectors tan importants del municipi com la restauració i el comerç.