Paraules de Festa Major

9 d’agost de 2017. Ribes de Freser.

Ribes de Freser - Paraules Festa Major 2017. Òmnium cultural, CNLEnguany l’Arxiu Comarcal del Ripollès, Òmnium Cultural i el Servei Comarcal del Ripollès, en col·laboració amb l’Ajuntament de Ribes de Freser, han engegat la campanya “Paraules de Festa Major”, que podreu veure als aparadors de les botigues entre el 9 i el 16 d’agost, durant la nostra festa gran.

Aquesta campanya té com a objectiu posar a l’aparador paraules relacionades amb la festa major de Ribes de Freser. En total n’hi ha 20 de diferents, com ara envelattornabodallotja, ballet de Déucavallets, gegants, grallers, cercavila o discjòquei, entre altres, que s’han triat per diferents motius:

–        perquè en el parlar col·loquial hi ha algun barbarisme que ha quedat molt arrelat i ens permet fer difusió de la forma adequada (seria el cas de ‘llotja’ per comptes de palco;  ‘cavallets’ en lloc de cavallitos, ‘envelat’ per carpa, i ‘discjòquei’ en comptes de DJ, per exemple).

–        perquè algunes són paraules d’ús poc corrent entre una part de la població (tornaboda,… ).

–        perquè tenen molta tradició en la festa major de Ribes, en aquest cas (castell de focs, ballet de Déu, hereu, pubilla..).

Cada cartell, a més de la paraula, inclou una breu definició i una imatge, que pot ser moderna o antiga, de Ribes de Freser o provinents de l’Arxiu Comarcal del Ripollès.

Així doncs, enguany, a més de participar en el gran nombre d’activitats que us esperen, us proposem descobrir les 20 Paraules de Festa Major!

Llegeix tots els cartells de les 20 paraules seleccionades