Presentació Vall de Ribes XS

Els propers 5 i 6 de juliol es durà a terme la primera edició de la cursa Vall de Ribes XS By Lurbel a Ribes de Freser. Un esdeveniment esportiu que consistirà amb tres curses, una que es farà el dissabte i les altres dues al diumenge juntament amb una marxa popular amb l’objectiu que els participants i les famílies gaudeixin d’un cap de setmana a Ribes i a la Vall. Aquest esdeveniment, que puntua per la Lliga del Ripollès de curses de muntanya, l’organitza l’Associació Esportiva Diedre amb el suport de l’ajuntament de Ribes de Freser. Apart de la competició es pretén crear un cap de setmana amb activitats relacionades amb les curses de muntanya, com xerrades, exposicions, una fira, entre d’altres, de manera que no només gaudeixin els propis corredors sinó també tots els seus acompanyants.

“Vall de Ribes XS”, neix després de l’experiència de l’edició passada de la “Vall de Ribes Extrem Series” on gairebé 200 corredors varen participar en una cursa de muntanya diferent on l’esport, la natura, la competició i la família hi tenien cabuda. La Vall de Ribes XS manté el format similar a l’any 2013 però amb una prova més, la Vertical350, la 27km, la 15km i una marxa popular diferenciades entre si però que es disputen en un mateix entorn.

Pel què fa els circuits, la Vertical350 és disputarà dissabte a partir de les 11’00h. Es realitzaran sortides cronometrades individuals cada 30’’ a l’inici de la pujada a St. Antoni fins al pla de l’ermita. El recorregut serà íntegre pel corriol marcat amb un total de 1’4km i 350m+. La resta de les proves es disputaran el diumenge al matí. Es realitzaran sortides en massa diferenciant les modalitats començant i finalitzant al centre del poble. El circuits a completar constaran d’ aproximadament 27km i 2200m+ la prova reina, de 15km 750m+ la germana petita i per últim, la marxa popular que resseguirà íntegrament el recorregut de 15km amb l’afegit que serà una marxa guiada i comentada, explicant la història de la Vall, les seves fonts, fortins, etc.

Per aquest motiu us convoquem a la presentació de la cursa que hi haurà aquest dissabte 3 de maig a les 18h a la sala de plens de l’ajuntament de Ribes de Freser.