Press trip esportiu

Demà dimecres 7 de març al matí s’iniciarà un viatge de familiarització esportiu amb periodistes i esportistes catalans i un madrileny. Es tracta d’una acció promocional que l’Ajuntament de Ribes vol dur a terme abans de la primavera per tal de donar a conèixer les curses de muntanya que s’organitzen en el municipi i que després de diferents edicions han demostrat una acceptació en el territori i un increment en els inscrits.

Durant dos dies aquests cinc periodistes s’entrenaran per itineraris coneguts de la Vall de Ribes on hi passen part de la Vall de Ribes XS i Els Bastions i per què apart de conèixer l’entorn natural i el paisatge, aquest col·lectiu pugui transcriure la seva experiència com descriure el patrimoni arquitectònic – cultural i l’oferta turística de la zona.

L’Ajuntament vol donar a conèixer totes les possibilitats esportives, amb els recorreguts “The Trail Zone i Open Trail Races” i el trail running en general de la zona. Per aquest motiu, el programa que se’ls hi oferirà serà de dos entrenaments durant el matí i el recorregut de la via ferrada; a més a més tindran la possibilitat de visitar el poble i presentar les curses que s’organitzen a Ribes de Freser a través dels seus organitzadors, sense oblidar les que tenen lloc també a la Vall com Batega el Bac, l’Esquella i l’Olla de Núria.

Està previst també fer una connexió en directe del programa de ràdio Territorio Trail des de Madrid, el proper dimecres 14 de març, una vegada ja estigui el reportatge d’aquesta setmana publicat a les xarxes socials del propi programa.

Els periodistes se’ls hi entregarà també material promocional específic de la Vall de Ribes i del Ripollès per reforçar la informació del territori en la redacció dels seus articles.

Val a dir, que l’objectiu que es cerca en actuacions d’aquestes característiques és la promoció del municipi i de la Vall des del punt de vista esportiu però que conflueix perfectament en el desenvolupament del turisme de natura, encara que no sigui des de la vessant competitiva, a través del senderisme (s’han creat 15 rutes més integrades a la xarxa d’itinerànnia) i el gaudi del paisatge (creació de cinc miradors panoràmics).

Aquesta acció es durà a terme gràcies a la col·laboració del sector privat del municipi i l’empresa The Espai Trail.