Reunió entre l’Ajuntament de Ribes i el Consell Català de l’Esport per treballar en la projecció del municipi com a destinació turística i esportiva

La trobada va comptar amb la presència de l’esquiadora olímpica ribatana Núria Pau, que va voler mostrar el seu suport a la voluntat de l’Ajuntament de donar visibilitat al municipi i difondre els seus actius per a la pràctica esportiva.

Una delegació de l’Ajuntament de Ribes de Freser, encapçalada per l’alcaldessa, Mònica Santjaume, i el regidor d’Esports, Cosme Moreno, va participar ahir en una reunió de treball amb el Consell Català de l’Esport i el seu Secretari General, Gerard Figueras. La trobada també va comptar amb la participació de l’esquiadora olímpica ribatanaNúria Pau i de tot el seu equip.

La visita va permetre posar sobre la taula les necessitats i les potencialitats que presenten Ribes de Freser i tota la Vall de Ribes pel que fa a la pràctica de l’esporti com a destinació sostenible i fàcilment accessible. En aquest sentit, la trobada va servir perquè el consistori i el Consell Català de l’Esport exploressin vies de col·laboració i fórmules de treball conjuntes per tal de donar visibilitati difondre un territori que, en paraules de l’alcaldessa del municipi, Mònica Santjaume, “reuneix totes les condicions per consolidar-se, amb el temps, com una destinació esportiva de referència a Catalunya, molt especialment pel que fa a les disciplines de muntanya”. Una destinació que des del consistori es vol potenciar vetllant, en tot moment, per la conservació del paisatge i el patrimoni natural que caracteritzen la Vall de Ribes.

En aquest sentit, Santjaume va assenyalar la voluntat de “sumar esforços i teixir complicitats amb altres administracions, el Consell Català de l’Esport, les entitats organitzadores de curses ja consolidades a la Vall i amb la mateixa esquiadora Núria Pau per tal de donar a conèixer i fer atractiva la destinació a ulls de corredors, senderistes, excursionistes, ciclistes, escaladors i altres practicants d’esports de muntanya”.De fet, el consistori ribatàha ofert al Consell Català de l’Esport  la possibilitat que Ribes de Freser formi part de la candidatura Barcelona-Pirineus per als Jocs Olímpics d’Hivern de 2030en qualitat de seu històrica o cultural, rememorant així el fet que les primeres competicions internacionals d’esquí es celebressinen aquesta localitat.

Des de l’Ajuntament es dona les gràcies a la Núria Pau i el seu equip per haver acompanyat l’Ajuntament en aquesta destacada visita institucional, mostrant així el seu suport a Ribes i a tota la Vall en el seu projecte de créixer i consolidar-se com a destinació esportiva.

Qui és la Núria Pau?

Núria Pau va néixer a Ribes de Freser fa 25 anys i es va iniciar en el món de l’esquí des de molt petita. Actualment competeix a nivell internacional i és guanyadora d’Espanya en les tres modalitats (eslàlom, gegant i súper gegant). A més, està entre les 130 millors esquiadores de SL del món. La ribatana té ara l’ull posat en els Jocs Olímpics de 2022.

WhatsApp Image 2020-02-05 at 18.37.10