Ribes clama contra les violències masclistes

Amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de les Violències envers les Dones, s’organitzarà una encesa d’espelmes en memòria de les dones assassinades, la lectura d’un manifest i una sessió amb poemes i cançons reivindicatives

Un any més, el pròxim dimecres 25 de novembre es commemora el Dia Internacional per a l’Eliminació de les Violències envers les Dones. Tot i les restriccions establertes per les autoritats sanitàries, l’Ajuntament de Ribes de Freser i l’Associació de Dones de la Vall de Ribes, acollint-se al dret a manifestació política, han organitzat una jornada plena de denúncia, memòria i reivindicació. «La lluita contra les violències masclistes la duem a terme dia a dia, però no podem deixar passar l’oportunitat de fer-la visible i sobretot recordar les dones que han mort, la mostra més cruenta i dura d’aquesta violència patriarcal», explica l’alcaldessa Mònica Santjaume.

Enguany, la jornada començarà a les 12 hores amb l’encesa d’espelmes a la Plaça de l’Ajuntament. Segons les dades de la Delegación del Gobierno contra la Violencia de Género, aquest 2020, a l’Estat espanyol, han estat 41 les dones que han perdut la vida a mans de les seves parelles o exparelles i, en total, 1.074 des de l’any 2003, quan es van començar a comptabilitzar oficialment.

Tot seguit, es farà la lectura del manifest unitari impulsat per l’Institut Català de les Dones i la Generalitat de Catalunya. Per últim, a les 16.30 hores, tindrà lloc una sessió amb poemes i cançons reivindicatives de la mà d’Anna Orriols i Eva Ortega, artistes escèniques de la comarca.

Per a participar en els actes, l’Ajuntament i l’Associació de Dones recorden que cal fer ús de la mascareta i mantenir en tot moment la distància de seguretat.