Ribes de Freser corre per les mames

Amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama, el diumenge 18 d’octubre el municipi organitzarà una activitat ludicoesportiva solidària

El pròxim diumenge 18 d’octubre, la Fundació Oncolliga Girona i l’Ajuntament de Ribes de Freser, amb el suport de L’Esquella, l’Associació de Dones de la Vall de Ribes i Oncotrail, impulsen una activitat solidària en el marc del Dia Mundial del Càncer de Mama. Per primer cop, s’organitzaran quatre rutes per l’entorn del municipi de diferents nivells de dificultat amb la voluntat que tothom hi pugui participar. “Actualment, el càncer de mama és una de les lluites més ferotges que enfronten cada dia dones d’arreu del món. Amb aquesta cursa solidària, volem traslladar tot el nostre suport i col·laborar en el finançament d’entitats com l’Oncolliga, que fan costat a les persones malaltes”, afirma l’alcaldessa de Ribes de Freser, Mònica Santjaume.

Pensada per fer-la lliurement, l’activitat popular proposa quatre recorreguts circulars que estaran marcats amb cinta rosa: la ruta de Salut de 2 km, la ruta Ventaiola de 5km, la ruta Vall de Ribes XS o the trail zone Vall de Ribes de Batet pel Freser de 10 km i la ruta de les Mines de 13km. De 9 a 14 hores, el punt de sortida i arribada serà la Plaça del Mercat, però cada persona podrà iniciar el recorregut quan ho desitgi dins de l’horari establert. A més, hi haurà un petit refrigeri a mesura que els participants vagin arribant de nou al punt de sortida. Únicament, es demana inscriure’s prèviament per a portar un control de les persones participants.

Els caps de setmana previs a la prova es va instal·lar a la Plaça del Mercat de Ribes un punt d’informació on es van distribuir samarretes solidàries i es van poder fer les inscripcions. “Estem molt contents amb l’acollida; i és que ja tenim moltes persones inscrites. Ara més que mai, activitats com aquesta són molt necessàries per continuar donant suport a la gran tasca que fa l’Oncolliga al municipi”, explica Rosa Graugés, delegada de Ribes de Freser de la Fundació Oncolliga Girona. La proposta solidària de Ribes de Freser és un dels molts actes que s’organitzen aquests dies als pobles de la zona per a recaptar diners per al càncer de mama.

Més informació i inscripcions a l’Oficina de Turisme de la Vall de Ribes en el telèfon 972 72 77 28.