Ribes dinamitzarà el Pont de la Puríssima amb un autèntic Mercat de Nadal

Tindrà lloc els dies 6, 7 i 8 de desembre. A banda de les parades d’ornaments, regals i productes agroalimentaris locals i de proximitat, les entitats i l’Ajuntament han organitzat un ampli ventall d’activitats.

Ribes de Freser es prepara per viure un intens Pont de la Puríssima. I és que aquest any els dies 6, 7 i 8 de desembre ens portaran al municipi un autèntic Mercat de Nadal, que comptarà amb parades d’ornaments nadalencs i regals, així com de productes agroalimentaris d’artesans locals i nacionals. A més de les parades, l’Ajuntament i diverses entitats del municipi completaran el mercat amb tallers, tastets i conferències diverses, entre les quals destaca el Carilló.

El Mercat de Nadal és una iniciativa del nou govern municipal que vol transportar a Ribes l’esperit màgic i festiu que es viu en altres països de gran tradició en aquest tipus de fires, dinamitzant així les tardes i vespres del municipi en un període en què Ribes acostuma a tenir una gran afluència de visitants que aprofiten el pont per esquiar. Mònica Santjaume, alcaldessa de Ribes, emmarca el mercat en “l’aposta de l’equip de govern municipal per dotar de continguts atractius els caps de setmana i, molt especialment, els ponts i dates festives de l’any, generant així oportunitats per als comerços i establiments del municipi”.

Les activitats arrencaran el dijous 5 a les 17h amb l’encesa de l’enllumenat nadalenc i l’arbre dels desitjos a la plaça del Mercat, un acte organitzat per l’AMPA, la Unió de Botiguers i l’Ajuntament. L’endemà, el divendres 6, hi haurà un concert de TheTaffaners. En acabar, es farà un tastet de Ratafia Moliné, formatges i embotits. Aquest acte s’impulsa des del Festival Gollut i tindrà lloc a les 12h a la placeta del carrer Puigmal. Ja a la tarda, l’Associació de Dones de la Vall de Ribes portarà a terme el Quinto en benefici de La Marató de TV3, que començarà a les 17h al Pavelló. També el mateix divendres, a les 18h, el Cinema Catalunya acollirà la conferència a càrrec d’Aurora Martín titulada Els cossos del cementiri de la Torre Nord del Castell de Sant Pere de Ribes: eren golluts?. I arrodonirà la jornada la Cia. La Tal amb el seu espectacle nadalenc Carilló de Nadal. Els rellotges tenen vida interior?, que serà representat en dues ocasions (18.30h i 19.30h) a la plaça de l’Ajuntament.

Al llarg del dissabte també s’organitzaran diverses activitats per acompanyar el Mercat de Nadal. Durant tot el matí, els alumnes de l’IES Joan Triadú faran una pinxotada al Passeig. A la tarda, se celebrarà la taula rodona 100 anys del tren: passat, present i futur, un acte que donarà el tret de sortida al Centenari de l’arribada del tren a Ribes de Freser (17.30h, Teatre Municipal). Per últim, a les 22h la Sala d’Exposicions acollirà el Quinto dels Gegants de Ribes.

Mercat de Nadal