Ribes prepara una jornada reivindicativa coincidint amb el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere

S’encendran espelmes per recordar les víctimes de la violència masclista, es llegirà un manifest institucional i es presentarà el monòleg Homes!, a càrrec de l’actriu Mayte Carreras.

L’Associació de Dones de la Vall de Ribes, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Ribes de Freser, prepara per al proper 25 de novembre un acte reivindicatiu coincidint amb el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere. Les activitats, que començaran a les 17 h al Teatre Municipal, tenen com a objectiu posar sobre la taula aquesta problemàtica que afecta cada dia la nostra societat.

La jornada començarà amb l’encesa d’espelmes per recordar les víctimes de la violència masclista i la lectura del manifest institucional. En acabat es representarà el monòleg Homes! a càrrec de l’actriu Mayte Carreras. Homes és un espectacle que parla dels tòpics i prejudicis que envolten les parelles i, en concret, el repartiment de les tasques domèstiques i la cura dels fills. Carreras és una de les humoristes més polifacètiques del país amb molts anys d’experiència sobre els escenaris i a diverses televisions autonòmiques.

25-N, una data per recordar

El 25 de novembre va ser declarat Dia Internacional contra la Violència de Gènere en el marc del primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia) l’any 1981. En aquesta trobada, les dones van denunciar la violència de gènere en l’àmbit domèstic i la violació i l’assetjament sexual en l’àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques. El motiu de l’elecció del 25-N com a  Dia Internacional contra la Violència de Gènere va ser el record del dia en què van morir les germanes i activistes polítiques Minerva, Patria i Maria Teresa Mirabal, assassinades per la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats. No va ser fins al 1999, però, que l’ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.

25N 25112019