Ribes viu un Pont de la Puríssima d’aires nadalencs amb l’organització d’un autèntic Mercat de Nadal

Desenes de parades amb ornaments, regals i productes agroalimentaris van omplir la plaça del Mercat els dies 6, 7 i 8 de desembre, coincidint amb el Pont de la Puríssima. El Mercat va estar acompanyat al llarg de tot el Pont d’activitats i tallers per a tots els públics.

L’esperit nadalenc es va instal·lar el passat Pont de la Puríssima a Ribes de Freser. I és que aquest any els dies 6, 7 i 8 de desembre vanportar al municipi un autèntic Mercat de Nadal, que va comptar amb parades d’ornaments nadalencs i regals, així com de productes agroalimentaris d’artesans locals i nacionals.

El Mercat de Nadal és una iniciativa del nou govern municipal que vol transportar a Ribes l’esperit màgic i festiu que es viu en altres països de gran tradició en aquest tipus de fires, dinamitzant així les tardes i vespres del municipi en un període en què Ribes acostuma a tenir una gran afluència de visitants que aprofiten el pont per esquiar. Mònica Santjaume, alcaldessa de Ribes, emmarca el mercat en “l’aposta de l’equip de govern municipal per dotar de continguts atractius els caps de setmana i, molt especialment, els ponts i dates festives de l’any, generant així oportunitats per als comerços i establiments del municipi”.

Molt més que parades nadalenques

A mode de complement del Mercat, l’Ajuntament i diverses entitats del poble van impulsar tallers, tastets i conferències diverses. Les activitats van arrencar el dijous 5 a les 17h amb l’encesa de l’enllumenat nadalenc i l’arbre dels desitjos a la plaça del Mercat, un acte organitzat per l’AMPA, la Unió de Botiguers i l’Ajuntament que va comptar amb la presència d’un nombrós públic infantil.

L’endemà, el divendres 6, hi va haver un concert de TheTaffaners seguit d’un tastet de Ratafia Moliné, formatges i embotits, una activitat impulsada des del Festival Gollut. Ja a la tarda, l’Associació de Dones de la Vall de Ribes va portar a terme el Quinto en benefici de La Marató de TV3 i el Cinema Catalunya va acollir la conferència a càrrec d’Aurora Martín titulada Els cossos del cementiri de la Torre Nord del Castell de Sant Pere de Ribes: eren golluts?Va arrodonir la jornada la Cia. La Tal amb el seu espectacle nadalenc Carilló de Nadal. Els rellotges tenen vida interior?, que va ser representatdues vegades.

Al llarg del dissabte també es van organitzar diverses activitats per acompanyar el Mercat de Nadal. Durant tot el matí, els alumnes de l’IES Joan Triadú van fer una pinxotada al Passeig. A la tarda es va celebrar la taula rodona 100 anys del tren: passat, present i futur i, per últim, a les 22h, la Sala d’Exposicions va acollir el Quinto dels Gegants de Ribes.

Arbre3