Roba amiga recull gairebé 5 tones de tèxtil usat a Ribes de Freser durant el 2019

Des de l’Ajuntament es dona les gràcies a tots els veïns i veïnes per la solidaritat demostrada i s’encoratja la població a seguir reciclant roba per donar-li una segona vida.

L’empresa d’inserció ADAD L’Encant SLU i la Cooperativa Roba Amiga han informat a l’Ajuntament de Ribes de Freser de les xifres de recollida de roba que es van assolir durant el 2019 al municipi. En total,  al llarg de l’any s’han recollit gairebé 5 tones de roba –concretament 4.969 kg–,  858 de les quals el primer trimestre, 787 el segon trimestre, 1.121 el tercer trimestre i 2.203 el quart.

Les dues entitats responsables de la recollida han expressat que l’objectiu d’aquest 2020 és seguir treballant per gestionar el millor possible el residu tèxtil dels municipis que confien en el projecte, així com perquè aquest residu tingui dos grans valors: l’ambiental i el social.

Aquesta roba ha estat recollida dels contenidors situats en llocs de fàcil accés per dipositar-hi tot tipus d’articles de roba, calçat, complements i tèxtil de la llar que ja no s’utilitza però que està en bon estat i pot tenir una segona vida. El servei és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida  i tractament de residus urbans.

L’alcaldessa de Ribes de Freser, Mònica Santjaume, ha agraït “la tasca que fa la població al dipositar aquestes peces de roba que ja no utilitzen en aquest contenidor”, ja que “gràcies a aquest gest es dóna una segona vida a aquestes peces, es recicla i es col·labora amb un projecte social”. Per aquest motiu, l’alcaldessa ha encoratjat als veïns i veïnes a seguir fent ús d’aquests contenidors.