Servei comunitari

Aquest curs 2017-2018, l’Institut Joan Triadú incorpora dins els àmbits d’aprenentatge el “Servei Comunitari”, el qual es podrà dur a terme gràcies al conveni entre el Departament d’Ensenyament, l’Ajuntament de Ribes de Freser i mitjançant la col·laboració d’entitats del poble (cavalcada de Reis, Amics del Cinema, Casal de la gent gran, la Parròquia i la regidoria de Joventut) i el MAP del Ripollès.

Aquest projecte es concreta a 3r d’ESO amb el nom de “Aprenem plegats” i té, essencialment, dues finalitats: desenvolupar la competència social i ciutadana afavorint una actitud crítica i compromesa davant la societat i en segon lloc, donar a conèixer a l’alumnat i a les seves famílies la xarxa associativa de l’entorn afavorint la participació i compromís dels joves amb la construcció d’una societat més justa, cohesionada i arrelada al territori.

La metodologia emprada ofereix una proposta educativa competencial que combina la teoria, amb la sensibilització i la pràctica en el món associatiu. S’inicia amb la planificació i coordinació de les actuacions a l’institut i es concreta amb la praxis en els diferents àmbits d’actuació: participació ciutadana, intercanvi generacional, projectes de solidaritat i cooperació i el lleure.

L’objectiu final és la continuïtat de participació d’aquests joves, en cada una de les entitats que els hi donen la oportunitat de conèixer-se i formar part del teixit associatiu del seu entorn que els ajudarà a aprendre i a créixer com a persona.