Tot a punt per a l’inici de la 6a edició del Festival Gollut

La mostra inclou 61 sessions al voltant del cinema compromès, el fotoperiodisme, la muntanya i el medi ambient. Se celebrarà del 12 d’octubre al 3 de novembre a Ribes de Freser i altres localitats.

El Festival Gollut engega aquest cap de setmana la seva 6a edició amb una programació que aposta novament pel cinema compromès, el fotoperiodisme, la muntanya i el medi ambient. Entre el 12 d’octubre i el 3 de novembre, Ribes de Freser i altres localitats acolliran activitats diverses al voltant del món cinematogràfic, com ara tallers, conferències, sortides i exposicions. Enguany s’espera que hi assisteixin més de 2.000 espectadors. Podeu consultar tota la programació prevista en aquest enllaç.

Les novetats d’aquesta edició

Any rere any, el Festival s’ha convertit en un esdeveniment cultural de referència al territori amb una clara vocació de generar consciència social i mediambiental. En aquesta nova edició, el certamen vol fer un pas més en el seu compromís ètic, tot creant el Premi a la Concòrdia, un nou guardó que posarà en valor les obres que promoguin la tolerància i la convivència entre cultures i religions. A fi de garantir la pluralitat i transversalitat d’aquest nou premi, el jurat encarregat d’escollir l’obra a guardonar estarà format per persones de diferents conviccions religioses, cultures i procedència.

A més, el Festival fa una clara aposta per convertir-se en un exemple i referent en termes inclusió social, tot organitzant sessions per a col·lectius especials i integrant persones amb discapacitat mental als jurats del Festival. També s’ha programat una taula rodona sobre migració cap a Europa de menors no acompanyats, que comptarà amb la participació d’adolescents que han arribat recentment a Catalunya i que estan tutelats per l’àrea d’infància de la Conselleria de Benestar Social. Alhora, aquests joves formaran part del Jurat del Premi Gollut dels Joves.

Els premis del Festival

A banda del nou Premi a la Concòrdia, el Festival Gollut compta amb 5 categories de guardons, que són: millor llargmetratge, millor curtmetratge, millor film de medi ambient Vall de Núria, millor film de muntanya i millor reportatge de fotoperiodisme Datecuenta. També es lliuraran 3 premis especials: Premi Gollut del públic, Premi Gollut dels joves i Premi Gollut Miquel Porter i Moix. Finalment, s’atorgarà un Premi Gollut honorífic a la trajectòria del director de cinema català Ventura Ponsen un acte que tindrà lloc el 2 de novembre a les 21.30 hores al Cinema Catalunya de Ribesde Freser en el marc de la cloenda del Festival. El fotoperiodista Joan Guerrero serà una altra de les figures a qui el Festival Gollut vol retre homenatge, amb una exposició al Casal dels Avis de Ribes de Freser que s’inaugurarà el dissabte 12 d’octubre a les 12.30 hores i l’atorgament, al vespre, del Premi Gollut.