Vine a dissenyar les polítiques juvenils de futur per a Ribes de Freser!

El proper dissabte, 30 de novembre, tots els i les joves de Ribes de Freser estan convidats a participar en les trobades participatives del nou Pla Local de Joventut, que serviran per definir les prioritats a abordar des de l’Ajuntament en els propers anys en matèria d’àmbits com l’ocupació, l’habitatge, la formació, l’oci o la mobilitat del col·lectiu jove.

L’Ajuntament de Ribes de Freser ja ha començat a posar fil a l’agulla en el futur Pla Local de Joventut, document que ha de recollir el full de ruta del consistori en matèria de polítiques adreçades al jovent del municipi. Per tal que el Pla doni resposta i s’adapti de forma fidel a les necessitats i voluntats de les persones joves de Ribes, el procés d’elaboració contempla una fase inicial de diagnosi de caràcter participativa, que tindrà per objectiu captar demandes i propostes del propi col·lectiu juvenil.

En aquest sentit, el proper dissabte, 30 de novembre, l’Ajuntament acollirà dues sessions de treball, obertes a l’assistència de tots els i les joves del poble, segmentades per grups d’edat. La primera tindrà lloc a les 11h i s’adreça al jovent que té entre 12 i 17 anys, mentre que la segona arrencarà a partir de les 12 h i està orientada a joves majors d’edat (entre 18 i 30 anys). Per tal d’assegurar el bon funcionament d’ambdues trobades, es demana que, en la mesura del possible, les persones interessades en participar-hi confirmin assistència al correu joventutvfreser@ripolles.cat. Per a qualsevol altre dubte o aclariment també es pot trucar als telèfons 972 70 07 17 i 634 76 44 49.

El Pla Local de Joventut és un projecte impulsat per la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Ribes de Freser que compta amb el suport del Servei de Joventut del Consell Comarcal del Ripollès. El nou PLJ serà un document transversal i abordarà tots els àmbits que incideixen en la vida quotidiana de les persones joves, com ara l’ocupació, la formació, l’habitatge, l’oci, la participació, el transport…

Berta Yuste, regidora de Joventut, ha definit el procés per a l’elaboració del nou Pla Local de Joventut, com una “oportunitat per valorar quines són les necessitats més importants del jovent de Ribes i detectar, entre tots i totes, quins són els temes que més preocupen”. En aquest sentit, Yuste fa una crida a la participació del “major nombre possible de joves” en les sessions per tal de “confeccionar una fotografia inicial de les demandes del jovent que s’ajusti bé a la realitat”.