XXII Festa de la Mel a la Vall de Ribes

 Ribes de Freser, 9 i 10 de setembre de 2017.

XXII Festa de la Mel a la Vall de Ribes Ribes de Freser, 9 i 10 de setembre de 2017La Festa de la mel de la Vall de Ribes arriba a la XXII edició aquest cap de setmana. Dissabte 9 i diumenge 10 de setembre es realitzaran a Ribes de Freser diverses activitats relacionades amb el món de les abelles dins el marc de la fira. El programa d’activitats continua amb la línia de les últimes edicions dirigides sempre a un públic general i familiar.

Per tant, durant els dos dies hi haurà una vintena de parades a la mostra artesana, l’hexàgon de les abelles, l’exposició d’aparells en ús i desús a la plaça del mercat, la demostració del procés de brescar i el taller d’espelmes.

Es realitzaran dues activitats de divulgació i pedagogia de l’apicultura dissabte dia 9:

  • A les 18 h a la sala d’exposicions (Casal de Cultura) es durà a terme el taller Cosmètica apícola a càrrec de Fina Gonell de Pajuelo Consultores apícoles, empresa molt reconeguda en el sector de l’apicultura. El taller té places limitades i un preu de 30 €.
  • Construcció d’un hotel d’insectes. Taller dirigit per Jaume Clotet de MEL·LIS serveis apícoles. Només el dia 9 al llarg de tot el dia al inici del carrer Eres.

Durant els dos dies a la plaça de l’antiga caserna hi haurà un espai de degustació de productes elaborats amb mel.  Food Truck del productes del Ripollès, una creperia i la Cervesa Minera que enguany en una col·laboració entre Minera i Mel Vall de Ribes es podrà degustar per primera vegada una cervesa amb mel.

 

L’horari de la fira serà de 10h a 20h al centre del poble, entre la plaça del Mercat i el carrer Eres.

 

La Festa de la Mel és una activitat organitzada pel col·lectiu d’artesans de la Vall de Ribes en col·laboració amb l’Ajuntament de Ribes de Freser.